Üdvözöllek a blogomon! Welcome on my blog!





e-mail: ilkabeads@gmail.com

csütörtök, február 26, 2009

"Princessa"












Ennek a készletnek nem csak az elkészítése tartott sokáig, de a fotozása is adott feladatot. Többféle megvilágításban próbáltam, de egyik sem adja vissza igazán a finomságát, a cappuccino és a barack együttesét. A herringbone befoglalást először a vyolina lapon láttam, aztán Pencionál. Köszönet az inspirációért.
Not only the beading but making photos of this set gave me a hard task. I tried to make photoes under different lights but none of them can show the softness, how the cappucino and "apricote rose"looks together. I saw the herringbone surround first at Vyolina and later at Pencio. Thanks for the inspiration.



szerda, február 25, 2009

"Ande" karkötő /" Ande" Bracelet

Nem véletlen a színezése, a Bottonihoz készült. My Bottoni inspired the colours.

"Bottoni"


Sokat nézegettem a Bottoni karikát a honlapokon, míg végül én is megtanultam. Az első karikám sárga volt bordó középpel. Amikor megmutattam itthon a tanfolyamon alkotott művet, az volt a válasz. hogy olyan mint egy rothadt citromkarika. Sokáig ott volt a dobozban, amíg rászántam magam, hogy átfűzöm. Makacsul ragaszkodtam a sárga gyöngyhöz, így háromszínű lett, lila alul, sárga középen és felül fekete.
My first Bottoni was yellow with purple in the middle. When I show it at home, my brother said, it looks like a rotten lemon piece. It took a long time while I made it again. As I insisted on the yellow beads, it would be three coloured, black, yellow and lilac at the bottom.

vasárnap, február 22, 2009

Bach gyűrű / Ring Bach

Kedvenc gyűrűim egyike, sajnos a fénykép nem adja vissza a valódi színeket./ One of my favourite rings, unfortunately the photo doesn't show the real colours.

"Caprica" szett












Nagyon szeretem ezt a mintát, lesz még folytatása. Köszönöm, Dia. / I love this pattern, I'll make more ones. Thank you, Dia.



Szolid szett deeva mintája alapján / Decent set upon deeva's pattern


Nagyon szeretem ezt az aprócska szettet. Köszönöm Vica. A kép csalóka, mert a váza, amire feltettem, ca. 12-13 cm magas. / I love this small set. Thank you, Vica. The photo cheats at the size as the height of the vase is only abt. 12-13 cm.

...és szettben kiegészítve egy medállal. /... and in set completed with a pendant.




"Again" karkötő Biloba után. / "Again' bracelet after Biloba




"Again"


Első Biloba gyűrűm.

szombat, február 21, 2009



Zsuzsa barátnőm karácsonyi ajándéka volt./ Christmas present for my friend Susan.


Barna/zöld csavart kari. Brown-green spiral rope bracelet.


... és szettben, spirál karkötővel. ... and in set with spiral rope chain bracelet.


"Rozi", kedvenc befoglalásom csavart láncon./"Rosie", my favourite pendant on spiral rope chain.


Az én Luciole-om. My Luciole.


....s együtt. .....and together.


"Alexa" türkizzöldben.


"Alexa" készletben./ "Alexa" in set.


"Alexa" Első befoglalásom. Egy nagyon régen vett türkiz kő végre ruhát kapott./ My first surround. A very old turquoise got a new dress..


Végre elkészült a blogom! My blog is open!

Blog Widget by LinkWithin