Üdvözöllek a blogomon! Welcome on my blog!





e-mail: ilkabeads@gmail.com

szombat, július 26, 2014

Örvény / Whirlpool






Valahányszor kezembe került ez a kaboson, mindig az örvény jutott eszembe, ezért lett a lánc neve is ez.
Még májusban kezdtem el, aztán félreraktam, most sikerült befejeznem.
Nem volt egy gyors munka, kétszer bontottam a láncrészt, mert eredetileg fűzni akartam, de valahogy nem akarták egymást, így végül a sújtásnál maradtam. Viszont nem dicsértem meg a téglácskák gyártóját, mert ritka egyenetlen gyöngy, nem sikerült igazán jól válogatnom.

When I saw this cabochon the whirlpool came into my mind, that's why I gave this name for my necklace, too. It wasn't a quick work, I started to make it in May, then I made two different chain for it by beading, but they didn't look well together, so finally I've made a soutache chain for it.


vasárnap, július 13, 2014

Zita


Eredetileg láncot is akartam fűzni hozzá, de mivel nem túl nagy a medál, sokkal jobban mutat egy szimpla ezüst láncon. A kaboson egy közel 50 éves gomb, már kissé "patinás". Lehet, hogy ez vezette a kezem, amikor ilyen címerre emlékeztető minta alakult ki? Nagyon szeretem.

As it is a small pendant I didn't make a beaded chain, which I wanted at first. I realized it looks much better on a simple silver chain. The button in the middle is almost 50 years old. I like it so much.


Zöld pillangó / Green butterfly





A medált évekkel ezelőtt vettem. Gondoltam fűzök hozzá egy láncot, csak éppen nem tetszett amit elkezdtem, így dobozba került. Most, egy kevés hímzéssel feldobva, már jobban tetszik.

I bought the butterfly pendant some years ago. I wanted to make a simple beaded chain for it, but I didn't like it, so it went to my kit. Now, with the small embroidery around it, I like it much better.


szombat, július 12, 2014

Újra itt! I'm here again!

Több mint három hónapja nem jelentkeztem itt a blogomon. Áprilisban a laptopom és a fényképezőgépem úgy döntöttek, hogy nem működnek együtt. Próbáltam helyreállítani az illesztőprogramot, de nem sikerült. Mivel nagyon rossz időszak volt ez a három hónap az életemben, nem foglalkoztam vele. Az elmúlt két hónapban nem is fűztem.
Most sikerült helyreállítani a rendszert, így tudom pótolni az adósságomat Schnappy szülinapi játékát illetően is, illetve meg tudom mutatni az áprilisban és májusban készült ékszereimet. Ma az áprilisi munkáim kerülnek fel, holnap felteszem a többit.

I haven't been here for more than three months. My notebook and the camera din't want to work together from April, and I couldn't repair it until now. So, now I can show you my jewelleries made in April-May. Today I show the ones made in April, tomorrow I'll show you the others.


Schnappy születésnapi játéka / Schnappy's birthday game


Schnappy szülinapi játékán Ildinától kaptam a fenti ajándékot, igaz egy hónapos késéssel jött a csomag, a borítékban a fenti dobozka, semmi egyéb. Azért kitaláltam miért is kaptam:))

I received this set from Ildina on Schnappy's birthday game.


Atlantis újra/ Atlantis again

Ilyen volt / This was the original one

 Ilyen lett/ This is the new one



Nem tetszett az eredeti láncmegoldással, így fűztem hozzá egy heringet.

I didn't like the original "chain", so I made a herringbone chain.

Grey Flower szett / Set of Grey Flower



Ismét egy fényképezhetetlen darabot sikerült készítenem. A karperec alapja is ezüstfehér bőr, ez nem nagyon látszik a képen.
I made a jewellery again, which photos can't be made about. The bangle is a silver white leather.



Blog Widget by LinkWithin